In spatiu se petrec lucruri ciudate

pamantul_spatiu.jpgIn spatiu totul este diferit chiar si mirosul unei flori daca creste in spatiu.Asta se intampla pentru ca sunt afectate uleiurile volatile ce sunt produse de catre planta, afectiunile sunt produse de diferiti factori cum ar fi temperatura, umiditatea si varsta florii.

Transpiratia este abundenta in spatiu din cauza lipsei de gravitatie ceea ce inseamna ca nu exista conventie naturala.Caldura corpului nu iese prin piele si corpul transpira in permanenta prin incercarea de a se racori.Partea neplacuta este ca transpiratia nici nu se evapora ci ramane pe corp. 

Citeşte mai departe: In spatiu se petrec lucruri ciudate

Scăpaţi de cearcăne

Scăpaţi de cearcăneCel mai bun tratament este să plecaţi în vacanţă, dar mai realiste sunt remediile pe bază de ceai verde sau castravete.

Oboseala cronică poate duce la apariţia unor „pungi sub ochi”, aşa-numitele cearcăne pe care le-aţi avut probabil cel puţin o dată în viaţă. Cel mai bun tratament este să plecaţi în vacanţă, însă dacă nici după ce vă odihniţi nu scăpaţi de acestea, aplicaţi câteva remedii. Unul dintre cele mai bune este cel cu pliculeţe reci de ceai verde, aplicate dimineaţa, pe ochi.

Citeşte mai departe: Scăpaţi de cearcăne

Shaorma şi pizza slăbesc memoria

Shaorma şi pizza slăbesc memoriaSTUDIU. Cercetătorii de la Oxford au demonstrat că alimentele de tip fast-food afectează creierul.

După ce au hrănit mai mulţi cobai cu pizza, hamburgeri şi shaorma, un grup de cercetători ai prestigioasei universităţi Oxford au observat că micile rozătoare folosite în studiu îşi pierd rapid
capacităţile intelectuale şi memoria pe termen scurt, faţă de cobaii care au primit o alimentaţie normală, relatează cotidianul francez „Le Post”, în ediţia sa electronică.
 
Mai mult chiar, după nouă zile, animalele de laborator care au fost hrănite cu produse
de tip fast-food au avut probleme şi cu capacităţile fizice.

Citeşte mai departe: Shaorma şi pizza slăbesc memoria

Obezii au creierul mai mic

oObezii au creierul mai micPersoanele supraponderale au creierele mai mici şi sunt mult mai expuse riscului de Alzheimer, arată un studiu prezentat de Daily Mail.

Dacă până acum medicii
avertizau că persoanele obeze sunt predispuse la diabet, boli cardiovasculare, infarct, hipertensiunea, mai nou s-a demonstrat că cei cu greutatea peste limitele normale au mai puţină materie cenuşie decât ceilalţi.

Citeşte mai departe: Obezii au creierul mai mic

Cinci soluţii anti-oboseală

Cinci soluţii anti-obosealăCând vă simţiţi epuizaţi de numeroase activităţi, luaţi o pauză de 5-10 minute, mâncaţi o gustare sănătoasă sau faceţi o plimbare.

Dacă la jumătatea zilei simţiţi că aţi rămas fără baterii, vă prezentăm câteva strategii care v-ar putea ajuta să vă reveniţi la forma maximă. Unele sunt cu efect rapid, altele acţionează pe termen mai lung şi vă ajută să vă păstraţi şi sănătatea.

Citeşte mai departe: Cinci soluţii anti-oboseală

Pastilele de slăbit, sub semnul întrebării

Pastilele de slăbit, sub semnul întrebăriiConsultanţii americani în domeniul sănătăţii examinează efectele asupra ficatului în cazul persoanelor care au folosit Xenical (medicament împotriva obezităţii de la Roche Holding) sau versiunea sa vândută fără reţetă - pastila Alli, distribuită de GlaxoSmithKline.

Citeşte mai departe: Pastilele de slăbit, sub semnul întrebării

Vom avea registru de donatori şi evaluare gratuită la inimă

Vom avea registru de donatori şi evaluare gratuită la inimăBaza de date cu cei care vor să doneze celule se înfiinţează în septembrie, iar noul program pentru depistarea bolilor de inimă începe în octombrie.  De luna viitoare, medicii din spitale trec la programul de opt ore, se înfiiţează registrul donatorilor de celule stem, iar din octombrie medicii de familie vor începe un program pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Se amână însă introducerea coplăţii pentru serviciile medicale, cât şi cea a pachetului de bază pe care asigurările publice îl oferă românilor.

Citeşte mai departe: Vom avea registru de donatori şi evaluare gratuită la inimă

Purificator pentru aer şi poluanţi

Purificator pentru aer şi poluanţiÎn cazul în care faceţi parte dintre cei care suferă de alergii respiratorii sau pur şi simplu vă doriţi un aer mai curat în locuinţă, Electrolux propune un nou purificator de aer numit Oxygen.

În timpul funcţionării, senzorii automaţi monitorizează nivelul de zgomot şi de poluare, permiţând aparatului să se regleze corespunzător. Atunci când depistează mirosuri puternice precum cele de parfum, solvenţi sau fum, purificatorul îşi intensifică automat puterea şi captează mirosurile cu ajutorul filtrelor de carbon activ. Noul puriticator poate fi găsit în magazinele Altex şi Domo, la un preţ recomandat de 1.000 de lei.

Undele gravitaţionale vor putea fi detectate

Undele gravitaţionale vor putea fi detectateUndele gravitaţionale, acele deformări ale perechii spaţiu-timp descrise de Albert Einstein, nu au fost încă observate în mod direct, însă primi paşi importanţi au fost făcuţi în această direcţie, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Nature.

Aşa cum o piatră aruncată în apă face valuri la suprafaţa acesteia, ciocnirea între două stele cu neutroni sau între două găuri negre care fuzionează poate să deformeze structura universului, dând naştere unor unde care se deplasează cu viteza luminii.

"Undele gravitaţionale sunt o consecinţă a teoriei relativităţii generale a lui Einstein, care spune că, dacă există o masă, aceasta va curba spaţiul, va deforma spaţiul", a explicat astrofizicianul francez Benoît Mours. "Dacă accelerăm puternic o masă, ea va produce deformări ale spaţiului, care se vor propaga în univers. Acestea sunt undele gravitaţionale", a explicat expertul francez, într-un comunicat emis de Institutul de ştiinţe ale universului din cadrul Centre national de la recherche scientifique (CNRS).

Citeşte mai departe: Undele gravitaţionale vor putea fi detectate

Interventia UE in cazul dezastrelor naturale sau provocate de om

dezastre.jpgOri de câte ori o situatie de urgenta apare oriunde in lume, Uniunea Europeana este gata sa sara in ajutorul celor care au nevoie de ajutor. Anul trecut a dat curs la 18 solicitari de asistenta venite din partea unor state europene sau neeuropene pentru a inteveni in diferite situatii precum incendiile din padurile din Grecia sau cutremurul devastator din China. Aceasta cooperare destul de stransa a fost cimentata in timp intre statele membre si Comisie dar mai este inca nevoie de progrese in domeniile de pregătire şi răspuns în caz de catastrofe. Comisia lucrează la o strategie comună de reducere a  riscurilor şi de prevenire a dezastrelor atat in interiorul Uniunii cat si in afara acesteia.

Dezastrele naturale si cele provocate de om costa anual Uniunea Europeana aproximativ 15 miliarde de euro. Un element cheie al raspunsului UE in fata acestor dezastre il constituie Mecanismul Comunitar De Protecţie Civilă (Community Civil Protection Mechanism) infiintat in 2001 pentru a sprijini mobilizarea in vederea acordarii asistentei de urgenta in tarile UE. Astăzi aceasta structura functioneaza pentru toate cele 27 de ţări ale UE, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia si in curand Croatia.

Citeşte mai departe: Interventia UE in cazul dezastrelor naturale sau provocate de om

Autentifica-te Acum

Social Login